Przepisy

Data dodania: 2012-02-01         wyślij link e-mailem        

3+1 GRATIS!

Zaproś nowych użytkowników i korzystaj z wybranej diety BEZ OPŁAT!

Deser waniliowy z malinami

Deser waniliowy z malinami
Pora dnia: Śniadanie, Przekąska, Podwieczorek
Smak: Słodki, Kwaśny
Sposób przygotowania: Gotowanie
Kcal: 0
Ilość porcji: 4
Kcal w 1 porcji: 0
Rodzaj dania: Wegańskie, Wegetariańskie
Stopień trudności:
Czasochłonność:
Koszt dania:
Cena dania: 0.00 zł
SKŁADNIKI:

* w celu sprawdzenia wartości kalorycznej poszczególnych składników proszę kliknąć na nazwę
SPOSÓB WYKONANIA:
Sos malinowy: Do małego garnuszka wrzucamy maliny, podlewamy łyżką wody i gotujemy 2 minuty. Do malin dosypujemy łyżeczkę agaru, mieszamy i gotujemy jeszcze 3 minuty, aż powstanie gęsty sos. Odstawiamy na bok. Budyń: Odlewamy pół szklanki zimnego mleka sojowego, w którym dokładnie rozrabiamy proszek budyniowy. Resztę mleka zagotowujemy z cukrem i energicznie mieszając wlewamy koncentrat budyniowy do gorącego mleka. Gotujemy chwilkę mieszając i odstawiamy na bok. Deser: Do szklanych deserowych kokilek na dno wsypujemy pokruszone herbatniki, następnie nakładamy kolejno warstwy budyniu, sosu malinowego, budyniu i znowu pokruszonych herbatników. Deser schładzamy w lodówce 20 minut.
UWAGI:
Maliny można podgrzać z dodatkiem brandy. Budyń waniliowy można zamienić na czekoladowy lub śmietankowy. Zamiast herbatników można użyć wiórków kokosowych lub czekoladowych.


Skomentuj (0)

  • Kamila K.Kamila K.2013-01-12 11:25
    wygląda rewelacyjnie
  • Marzenna Marzenna 2012-12-10 16:51
    pyszny

Login:
Hasło:
Nie pamiętasz hasła?
Zaloguj się FB