Przepisy

Data dodania: 2013-06-27         wyślij link e-mailem        

3+1 GRATIS!

Zaproś nowych użytkowników i korzystaj z wybranej diety BEZ OPŁAT!

Fasolka z orzechami i cytryną

Fasolka z orzechami i cytryną
Pora dnia: Obiad, Kolacja
Smak: Kwaśny
Sposób przygotowania: Gotowanie
Kcal: 1032
Ilość porcji: 4
Kcal w 1 porcji: 258
Rodzaj dania: Wegańskie, Wegetariańskie
Stopień trudności:
Czasochłonność:
Koszt dania:
Cena dania: 11.27 zł
SKŁADNIKI:
Fasola szparagowa 360 g (4 x garść)
Orzechy włoskie, suszone 120 g (4 x garść, bez łupinek)
Oliwa z oliwek 18 g (4 x łyżeczka)
Skórka cytrynowa 8 g (4 x łyżeczka)

* w celu sprawdzenia wartości kalorycznej poszczególnych składników proszę kliknąć na nazwę
DODATKI:

sól, pieprz, bazylia

SPOSÓB WYKONANIA:

Orzechy posiekać, skórkę z cytryny zetrzeć na tarce. Fasolkę obrać i umyć, następnie ugotować w dużym garnku, we wrzącej, lekko posolonej wodzie 3-8 minut, aż będzie miękka. Fasolkę włożyć do dużej miski, dodać oliwę z oliwek, sok z cytryny oraz orzechy, doprawić przyprawami.

 



Skomentuj (0)


    Login:
    Hasło:
    Nie pamiętasz hasła?
    Zaloguj się FB