Przepisy

Data dodania: 2013-06-05         wyślij link e-mailem        

3+1 GRATIS!

Zaproś nowych użytkowników i korzystaj z wybranej diety BEZ OPŁAT!

Jajecznica na szynce z papryką

Jajecznica na szynce z papryką
Pora dnia: Śniadanie, Przekąska, Kolacja, Podwieczorek
Smak: Łagodny
Sposób przygotowania: Smażenie
Kcal: 604
Ilość porcji: 4
Kcal w 1 porcji: 151
Rodzaj dania: Mięsne
Stopień trudności:
Czasochłonność:
Koszt dania:
Cena dania: 13.36 zł
SKŁADNIKI:
Papryka czerwona 280 g (2 x średnia sztuka)
Jajka kurze, całe 176 g (4 x średniej wielkości)
Szynka, z indyka 120 g (8 x plaster)
Szczypiorek 80 g (16 x łyżeczka)
Oliwa z oliwek 18 g (4 x łyżeczka)

* w celu sprawdzenia wartości kalorycznej poszczególnych składników proszę kliknąć na nazwę
DODATKI:

sól, pieprz

SPOSÓB WYKONANIA:

Szczypiorek umyć i posiekać. Szynkę pokrajać w kostkę, paprykę umyć, przekroić na pół, wypestkować, pokrajać w kostkę. Na mocno rozgrzaną na patelnie skropioną oliwą z oliwek włożyć szynkę, podsmażyć dość, a gdy zacznie się rumienić włożyć paprykę, posolić, posypać pieprzem i podsmażać przez chwilę. Jajka rozbić na misce, wlać do papryki i smażyć mieszając. Gdy białka dobrze się zetną, zdjąć z ognia i podać jajecznicę posypaną szczypiorem.

 



Skomentuj (0)


    Login:
    Hasło:
    Nie pamiętasz hasła?
    Zaloguj się FB