Przepisy

Data dodania: 2013-04-12         wyślij link e-mailem        

3+1 GRATIS!

Zaproś nowych użytkowników i korzystaj z wybranej diety BEZ OPŁAT!

Kanapki z jajkiem, pomidorem i szczypiorkiem

Kanapki z jajkiem, pomidorem i szczypiorkiem
Pora dnia: Śniadanie, Kolacja, Podwieczorek
Smak: Łagodny
Sposób przygotowania: Smażenie
Kcal: 836
Ilość porcji: 4
Kcal w 1 porcji: 209
Rodzaj dania: Wegetariańskie
Stopień trudności:
Czasochłonność:
Koszt dania:
Cena dania: 9.30 zł
SKŁADNIKI:
Pomidor 240 g (12 x plaster)
Jajka kurze, całe 200 g (4 x dużej wielkości)
Chleb żytni razowy 160 g (4 x kromka)
Szczypiorek 60 g (12 x łyżeczka)
Oliwa z oliwek 18 g (4 x łyżeczka)

* w celu sprawdzenia wartości kalorycznej poszczególnych składników proszę kliknąć na nazwę
DODATKI:

pieprz

SPOSÓB WYKONANIA:

Warzywa umyć, pomidora pokroić w plastry, szczypiorek posiekać. Jajko wbić do szklanki i wymieszać. Na rozgrzaną patelnię skropioną oliwą z oliwek wylać jajko i mieszać tak jak na jajecznicę do momentu aż się zetnie. Następnie gotowe jajko przełożyć na chleb, posypać szczypiorkiem, położyć plastry pomidora i doprawić pieprzem.





Skomentuj (0)

  • Agnieszka KarwowskaAgnieszka Karwowska2013-04-26 08:17
    jak dla mnie rewelacja

Login:
Hasło:
Nie pamiętasz hasła?
Zaloguj się FB