Przepisy

Data dodania: 2011-12-21         wyślij link e-mailem        

3+1 GRATIS!

Zaproś nowych użytkowników i korzystaj z wybranej diety BEZ OPŁAT!

Kompot z suszonych owoców z fasolką Jaś (Polska)

Kompot z suszonych owoców z fasolką Jaś (Polska)
Pora dnia: Obiad
Smak: Słodki, Słony
Sposób przygotowania: Gotowanie
Kcal: 1986
Ilość porcji: 6
Kcal w 1 porcji: 331
Rodzaj dania: Wegańskie, Wegetariańskie
Stopień trudności:
Czasochłonność:
Koszt dania:
Cena dania: 13.37 zł
SKŁADNIKI:
Fasola biała, nasiona suche 306 g (1.8 x szklanka)
Owoce suszone fruchte-mix classic 300 g
Śliwka, suszona 84 g (12 x sztuka)

* w celu sprawdzenia wartości kalorycznej poszczególnych składników proszę kliknąć na nazwę
DODATKI:
goździki, laska cynamonu, cukier brązowy
SPOSÓB WYKONANIA:
Fasolę płuczemy, zalewamy wodą i moczymy przez noc. Na następny dzień gotujemy do miękkości około godzinę w lekko osolonej wodzie. Owoce suszone i śliwki płuczemy. Gotujemy godzinę z laską cynamonu i goździkami w 1200 ml wody. Z kompotu wyciągamy goździki i cynamon. Dosładzamy do smaku brązowym cukrem w razie potrzeby. Dodajemy do miseczki kilka sztuk fasolki. Podawać na ciepło w formie zupy lub na zimno w formie kompotu.


Skomentuj (0)

  • Dorota SzymańskaDorota Szymańska2012-10-11 19:53
    Musi być pyszne
  • Agnieszka KarwowskaAgnieszka Karwowska2012-10-11 19:53
    kompot tak ale bez fasolki
  • Marzenna Marzenna 2012-09-01 16:03
    z fasolą kompotu to jeszcze nie piłam
  • Iza Iza 2012-08-19 12:31
    Trochę mnie intryguje dodatek tego jasia ... ; ) co kto lubi

Login:
Hasło:
Nie pamiętasz hasła?
Zaloguj się FB