Przepisy

Data dodania: 2011-09-16         wyślij link e-mailem        

3+1 GRATIS!

Zaproś nowych użytkowników i korzystaj z wybranej diety BEZ OPŁAT!

Kuskus z sosem paprykowym

Kuskus z sosem paprykowym
Pora dnia: Obiad, Kolacja
Smak: Ziołowy
Sposób przygotowania: Gotowanie
Kcal: 1608
Ilość porcji: 4
Kcal w 1 porcji: 402
Rodzaj dania: Wegetariańskie, Lunch
Stopień trudności:
Czasochłonność:
Koszt dania:
Cena dania: 41.38 zł
SKŁADNIKI:
Papryka czerwona 920 g (4 x dużej wielkości)
Bulion warzywny 500 g (2 x szklanka)
Kasza kuskus 300 g
Jogurt naturalny 0% 125 g (0.5 x szklanka)
Oliwa z oliwek 20 g (2 x łyżka)
Bazylia, świeża 20 g (8 x liści/-e)

* w celu sprawdzenia wartości kalorycznej poszczególnych składników proszę kliknąć na nazwę
DODATKI:

kilka kropel tabasco, sól, pieprz

SPOSÓB WYKONANIA:

Umyte i oczyszczone z gniazd nasiennych papryki pokroić w kostkę. Połowę zmiksować na pure.
W rondelku na oliwie podsmażyć pure z papryki i paprykę pokrojoną. Dodać sos tabasco, bazylię, doprawić do smaku solą i pieprzem, przykryć i często mieszając dusić 8-10 min, po czym połączyć z jogurtem.

Kuskus zalać gorącym bulionem (1 cm ponad powierzchnię), zostawić w ciepłym miejscu na 10 min, dokładnie wymieszać. Polać przygotowanym sosem.



Skomentuj (0)

  • Dorota SzymańskaDorota Szymańska2012-11-08 09:10
    lubię
  • Marzenna Marzenna 2012-10-09 12:42
    też fajny przepis

Login:
Hasło:
Nie pamiętasz hasła?
Zaloguj się FB