Przepisy

Data dodania: 2012-02-28         wyślij link e-mailem        

3+1 GRATIS!

Zaproś nowych użytkowników i korzystaj z wybranej diety BEZ OPŁAT!

Omlet wiosenny

Omlet wiosenny
Pora dnia: Obiad
Smak: Łagodny
Sposób przygotowania: Smażenie
Kcal: 642
Ilość porcji: 2
Kcal w 1 porcji: 321
Rodzaj dania: Wegetariańskie, Lunch
Stopień trudności:
Czasochłonność:
Koszt dania:
Cena dania: 8.00 zł
SKŁADNIKI:
Kalafior 275 g (0.25 x sztuka)
Kalarepa 240 g (1 x sztuka)
Jajka kurze, całe 176 g (4 x średniej wielkości)
Fasola szparagowa 90 g (1 x garść)
Pietruszka, korzeń 80 g (1 x średnia sztuka)
Marchew 45 g (1 x średnia sztuka)
Masło 30 g (3 x łyżka)
Groszek zielony, konserwowy 30 g (2 x łyżka)

* w celu sprawdzenia wartości kalorycznej poszczególnych składników proszę kliknąć na nazwę
DODATKI:

łyżka posiekanej natki pietruszki, sól, pieprz, cukier

SPOSÓB WYKONANIA:

Marchew, pietruszkę i kalarepę pokroić w paseczki,włożyć razem ze szparagami, zielonym groszkiem i rozdrobnionym kalafiorem do garnuszka z roztopionym masłem (2 łyżki), dusić do miękkości. Doprawić do smaku solą, pieprzem, cukrem i natką. Jaja rozbić w miseczce z odrobinąwody, wylać na patelnie z gorącym pozostałym masłem, usmażyć z obu stron, po czym na środku położyć uduszone warzywa. Omlet zwinąć i jeszcze chwile smażyć. Podać gorący.



Skomentuj (0)

  • Kamila K.Kamila K.2013-01-07 10:11
    całkiem niezłe
  • Dorota SzymańskaDorota Szymańska2012-11-03 10:37
    mniam
  • Ewa  Ewa 2012-09-06 11:38
    fajny przepis

Login:
Hasło:
Nie pamiętasz hasła?
Zaloguj się FB