Przepisy

Data dodania: 2011-05-17         wyślij link e-mailem        

3+1 GRATIS!

Zaproś nowych użytkowników i korzystaj z wybranej diety BEZ OPŁAT!

Sałatka z dynią

Sałatka z dynią
Pora dnia: Śniadanie, Przekąska, Kolacja, Podwieczorek
Smak: Słony, Łagodny
Sposób przygotowania: Surowe składniki
Kcal: 544
Ilość porcji: 4
Kcal w 1 porcji: 136
Rodzaj dania: Wegetariańskie, Lunch, Na zimno
Stopień trudności:
Czasochłonność:
Koszt dania:
Cena dania: 14.97 zł
SKŁADNIKI:
Kapusta pekińska 440 g (4 x szklanka, siekany)
Kukurydza, świeża (z kolby) 213 g (1.25 x szklanka)
Dynia 210 g (1 x szklanka, starty)
Cebula czerwona 150 g (1 x średnia sztuka)
Jabłko 100 g (1 x sztuka, ze skórą)
Jogurt naturalny 0% 80 g (4 x łyżka)
Majonez, niskokaloryczny bez cholesterolu 20 g (4 x łyżeczka)

* w celu sprawdzenia wartości kalorycznej poszczególnych składników proszę kliknąć na nazwę
DODATKI:

sól, pieprz, cukier, kwasek cytrynowy

SPOSÓB WYKONANIA:

Kapustę poszatkować, cebulę posiekać. Jabłko zetrzeć na tarce, dodać kukurydzę z puszki, dynię, przyprawy i majonez. Wymieszać, udekorować kulkami z dyni.



Skomentuj (0)


    Login:
    Hasło:
    Nie pamiętasz hasła?
    Zaloguj się FB