Przepisy

Data dodania: 2015-12-24         wyślij link e-mailem        

3+1 GRATIS!

Zaproś nowych użytkowników i korzystaj z wybranej diety BEZ OPŁAT!

Zupa krem z pieczonego buraka

Zupa krem z pieczonego buraka
Pora dnia: Obiad, Kolacja, Podwieczorek
Smak: Łagodny
Sposób przygotowania: Gotowanie
Kcal: 428
Ilość porcji: 4
Kcal w 1 porcji: 107
Rodzaj dania: Wegańskie, Wegetariańskie
Stopień trudności:
Czasochłonność:
Koszt dania:
Cena dania: 39.70 zł
SKŁADNIKI:
Bulion warzywny 1500 g (6 x szklanka)
Buraki 420 g (4 x sztuka)
Olej rzepakowy, uniwersalny 20 g (2 x łyżka)

* w celu sprawdzenia wartości kalorycznej poszczególnych składników proszę kliknąć na nazwę
DODATKI:

masło klarowane lub zwykłe 82 % : 1- 2 łyżki, sól, pieprz

SPOSÓB WYKONANIA:

Buraki oczyścić, pokroić na ćwiartki, przełożyć do naczynia żaroodpornego, posypać solą, polać olejem. Piekarnik nagrzac do temp. 180 stopni C. Buraki przykryć folią aluminiową, piec 30-35 minut. Obrać ze skórki, zmiksować z marchewka, bulionem i masłem. Posolić do smaku. Zagotować.



Skomentuj (0)


    Login:
    Hasło:
    Nie pamiętasz hasła?
    Zaloguj się FB